Kedves látogató! Az utóbbi pár hónapban a Web 4 blogok működését, frissülését, aktualitását figyelve láttuk, hogy az oldalon történő aktivitás egyre kisebb, így szomorúan bár, de úgy döntöttünk, hogy nem üzemeltetjük tovább. Részletek itt.

Szex, csajok, satöbbi.

2010-06-01 18:55:00 - esmerine

Nem az egyetemen tanult sznobság, hanem kétségtelen irodalmi érzékem miatt tartottam távol magamtól majdnem minden szennynek vélt könyvet. Tudjátok, amin piros karika van egy tizennyolcassal. És nők írták. Nőkről, nőknek. Aztán olvastam is.

Catherine M. szexuális élete, Reváns, Hol jár az eszem...és még sorolhatnám a címeket. A közös pont természetesen a szex, illetve az erről való megdöbbentően őszinte beszédmód. Minél többször fordul elő a baszás, szopás, dugás, farok, punci, pina, annál őszintébb, annál merészebb. Senki aki ismer - de még az sem, aki nem - mondhatja rólam, hogy prűd lennék. De az, hogy ebben az úgynevezett kortárs irodalomban az legyen a legnagyobb frankóság, hogy ennyire nyíltan beszéljünk a szexről, őszintén szólva riasztó. Persze, le a prűdséggel, le a képmutatással, emancipálódjék a nő, meg a női szexualitás, éljen a gender studies, végre nők írnak erotikus/pornográf könyveket, éljen! Sajnos erre van keret, energia és kereslet, hogy ezeket az irodalomnak álcázott valamiket a kiadók gondozzák. Nyilván azért gondozza a kiadó, mert kelendő. Miért is?

Nemrég egy kolléganőm, tényleg jóindulatból, a kezembe nyomott két efféle könyvet, meg volt vagy két régebbi olvasmányélményem. Becsülettel végigolvastam, és mindegyiknek ugyanaz volt az üzenete. Vannak nők, akik nem olyanok, mint te, kedves olvasó. Ezek a nők szabadok a szexben, és természetesen istennők. Elélveznek attól, ha egy pasi ujja odatéved, ejakuláció is van, meg multiorgazmus. Bizony olvasó, te ilyesmire nem vagy képes. Tudod miért? Mert te nem vagy ennyire szabad, gátlásos, görcsös nő vagy, bizony. Persze, rengeteg görcsös nő van, de ez a szexuálpszichológus asztala, nem Abby-é. De ezek a nők megmutatják neked, hogy ne legyél ilyen, élvezd a csoportszexet, izgulj fel nagymellű csajokra, kefélj nyugodtan, szabadítsd fel magad! A háttérben persze mindig ott lopakodik majd a rém, az egyedüllét. A remek kalandok után vagy rájön a főhős, hogy érzelmi kapcsolatban jobb a szex (nahát!), vagy azzal áltatja magát, hogy ez így van rendben.

Tisza Kata megpróbálja irodalomnak álcázni a Revánsot, a többi könyv nem is igyekszik. Ami leginkább süt a sorok közül, az az üresség és a hatásvadászat. Szórakoztató irodalom, mondják. Persze, de akkor nézek pornót. Ott valódi farok és punci van, nem csak álcázott női bizonytalanság. Károsnak tartom az ilyen könyveket, mert szerintem nem azt érik el, amit szeretnének, azaz hogy a nők jobban elengedjék magukat szex közben, mert nagyobb önbizalmuk van. Ha azt látják, hogy valakinek jobb, vagy követik a pinamagazinok praktikus tanácsait (tekerd meg finoman a pénisz végét), és elvész az intimitás, csak méginkább azt érzik majd, hogy gond van velük. A görcsös nők még görcsösebbek lesznek, a szex pedig teljesítmény kérdése lesz, nem pedig az örömé, bármennyire is ezt akarja belénk verni a tisztelt írónő. Arról nem is szólva, hogy amúgy is nagy a nyomás mindenkin, aki nemi életet él. Mert természetesen az ágyban is tökéletesnek kell lenni.

(A szóhasználat szándékos.)

Kommentek száma: 6Címkék: belvilág, eletter, szex, irodalom

Webring:

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

(0/10)

esmerine (2010-06-07 10:08:24) Ösztrogén
esélyes, hogy nem kevered. (;
6

(0/10)

enderGS (2010-06-07 00:53:44) Gépház
Tisza Kata nem egy hülye picsa véletlenül, vagy csak keverem Karafiáth Orsolyával és Tyereskovával?
5

(0/10)

Csill_nr.1 (2010-06-02 10:27:36) Ösztrogén
Félreértesz, a szülőknek az lenne a szerepe szerintem, hogy természetesen kezeljék otthon a témát, már gyerekkortól. Nincs olyan ismerősöm pl. akinek ne lenne "rajtakaptam anyuékat szex közben, és nagyon kínos volt" sztorija.
Én nyitottabb vagyok azt illetően, ki hol keresse a válaszokat a problémáira. Engem mondjuk nem érdekel Catherine Akárki szexuális élete, de ha van egy olyan nő is, akinek ez segít, olvassa, aztán beszéljen róla barátnővel, aki elég értelmes ahhoz, hogy partner ebben.


4

(0/10)

Aranyos_Fogdmeg (2010-06-02 10:21:12)
Valami azt súgja, hogy ezeket a könyveket elsősorban férfiak olvassák. )
Amúgy meg baromság az egész - az embernek így is alig akad ideje betűkkel lenni, majd pont ilyenekre fogja azt a keveset elpazarolni.
3

(0/10)

esmerine (2010-06-02 05:59:59) Ösztrogén
ez éppenséggel lehet...de szerintem nem igazán nevelnek. irodalomnáci vagyok ilyen szempontból sajnos: nem olcsó könyvekben kellene keresni a választ nemi életünk problémáira, ahol szexistennők élveznek halomra, mikor az egyszerű nő akár még csak odáig se jut el, hogy egyszer is jó legyen neki. csak őszintének kéne lenni. azért nincs kivel beszélni róla, mert a másik - mondjuk a barátnő - is görcsöl. (a szülőkkel meg megbeszélni az ilyesmit...nem tudom)
2

(0/10)

Csill_nr.1 (2010-06-01 21:12:43) Ösztrogén
Nem azért van ekkora kereslet ezekre a "szórakoztatva nevelő" irományokra, mert sok-sok nő szeretne beszélni a témáról, de nem tud kivel, nem tud hogyan, még a barátnőkkel sem? A legtöbb családban szerintem ma is tabuközeli a téma, és attól, hogy bármelyikünk "szexuálisan aktívvá" válik, a topik maga nem lesz kényelmetlenebb.
Az meg külön csudálatos, mennyi szorongást tud okozni a nőknek, ha szerintük nem teljesítenek megfelelően ezen a téren.


1